Ριζική ανακατασκευή μονοκατοικίας στο Δ.Δοβρά, εσωτερική διαρρύθμιση και διακόσμηση / 2009

Η μονοκατοικία βρίσκεται στο Δ. Δοβρά, μόλις οκτώ χιλιόμετρα από την πόλη της Βέροιας.

Πρόκειται για μια παλιά διώροφη μονοκατοικία (στην ενότητα κατασκευή μπορείτε να δείτε το πριν και το μετά) όπου οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν τη ριζική ανακαίνιση και τη μετατροπή της από ένα παραδοσιακό σπίτι στο χωριό, σε μια σύγχρονη, αστική κατοικία.

Η κατεδάφιση όλων τον εσωτερικών και εξωτερικών τοιχοποιιών εξ' αρχής καθώς και η αποκατάσταση του φέροντα οργανισμού έδωσε στο τελικό αποτέλεσμα την αίγλη του καινούριου.

Πολλά από τα έπιπλα που διακοσμούν την κατοικία σχεδιάστηκαν εξ' ολοκλήρου από το γραφείο μας και έγιναν ειδική παραγγελία.

Το κεντρικό τραπέζι του σαλονιού αποτέλεσε αντικείμενο σκέψης και συζήτησης για αρκετό διάστημα. Το κενό και το πλήρες, το λειτουργικό και το μοντέρνο έπρεπε να πάρουν τη θέση τους και να συνεργαστούν πλήρως για να επιτευχθεί η επιθυμία των ιδιοκτητών. Ο εξαιρετικός αυτός καναπές, στο φωτεινό χώρο δίπλα στο μεγάλο υαλοστάσιο διακοσμεί από μόνος του έναν σχετικά μεγάλο χώρο. Δίπλα στον κυρίως καθιστικό χώρο, η χρήση του είναι περισσότερο διακοσμητική και χαλαρωτική, παρά λειτουργική.

Επάνω: Το έπιπλο στην κύρια είσοδο του σπιτιού, σχεδιασμένο από εμάς, αποτελεί το πρώτο και το τελευταίο αντικείμενο αλληλεπίδρασης κατά την είσοδο ή την έξοδο από το σπίτι.

 

 

 

Κάτω: Η οροφή της εισόδου με τις δύο κρυφές γκαρνταρόμπες αριστερά και δεξιά. Το τμήμα αυτό είναι το μόνο που προστέθηκε στην κατοικία κατά την αποκατάσταση, επενδύθηκε εξωτερικά με πέτρα και λειτουργεί ως προθάλαμος για την κύρια είσοδο.